Made in
Europe

Hoe zuiver je glycol uit osmose water?

Opzoek naar een oplossing om glycol uit osmose water te zuiveren? JMF-Filters BV produceert en levert een verscheidenheid aan vloeistoffilters en de daarbij behorende toepassingen voor de industrie. Heeft u een probleem (uitdaging) en vraagt u zich af hoe zuiver je glycol uit osmose water? Neem contact met ons op voor een passende oplossing en/of geheel vrijblijvende offerte. 

Vast vloeistof scheiding, zoals het zuiveren van glycol uit osmose water, is een mechanische scheidingsmethode, waarbij een vloeistof met vaste delen van elkaar wordt gescheiden. Dit heeft betrekking op processen waarbij veel vaste stof in vloeistoffen aanwezig is. Dit geldt veelal voor deeltjes grootte tussen de 1 en de 1.000 micron. Voor filtreren van deeltjes kleiner dan 1 micron kan men overgaan tot membraanfiltratie.

Gespecialiseerd in vloeistoffiltratie

Slurry is een mengsel van vloeistof met veel vaste stof daarin. Men kan dit scheiden door filtratie of sedimenteren, zoals het bezinken van glycol in osmose water. Bij filtreren vindt een scheiding plaats met behulp van een poreus filtermedium, waarbij de vaste stofdeeltjes (sediment / glycol) worden tegengehouden en hierbij een filterkoek vormt.

Sedimenteren vindt plaats door dichtheidsverschillen tussen vast en vloeistof. De drijvende kracht hierbij is de zwaartekracht bij bijvoorbeeld indikkers of een centrifugale kracht bij bijvoorbeeld een hydrocycloon of decanteercentrifuge. Hiermee kan je dus glycol uit water elimineren.

Een vuistregel waarmee u kunt beoordelen of u de juiste filtratie oplossing gebruikt bij vast vloeistof scheiding is de scheidingsvraag. Dus wat is het doel van het scheidingsproces. In dit geval om glycol uit water te zuiveren. Vele factoren spelen hierbij een cruciale rol en het is van belang deze goed in kaart te brengen en zo tot een juiste oplossing te komen. Druk, temperatuur, vloeistofstroom, hoeveelheid vaste delen (glycol), deeltjesgrootte, viscositeit, gewenste materiaalsoort filtersysteem, beschikbare budget, batch of continu proces, chemische samenstelling vloeistof en een zo uitgebreid mogelijke procesbeschrijving zijn noodzakelijke factoren om tot een juiste oplossing en aanbieding te komen. Tevens is het van belang dat men ook aangeeft wat er reeds in het huidige proces aanwezig is aan filtratie systemen en/of het hier gaat om een nieuwe nog te realiseren situatie. JMF-Filters BV is u hier graag bij van dienst met onze jarenlange ervaring en kennis om glycol te zuiveren uit osmose water.

Het team van JMF-Filters BV bestaat uit ervaren mensen met een technisch commerciële achtergrond, technische opleiding en jarenlange ervaring in de filtratie wereld. Tevens wordt er elk jaar aan scholing gedaan en fabrikanten / leveranciers bezocht om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op infiltratiegebied. Vakbeurzen spelen ook een belangrijke rol om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op technisch gebied. Wij streven ernaar om binnen één uur en anders uiterlijk binnen één werkdag op uw vraag te antwoorden. Bij binnenkomst vraag per e-mail, telefoon, Whatsapp of één van onze overige communicatiemiddelen gaan wij gelijk voor u aan de slag en wordt er gereageerd en/of overlegd wat de situatie en het vraagstuk is. Veelal kan er per telefoon al een inschatting worden gemaakt qua oplossing / filtersysteem. Maar meestal kiezen wij er ook voor om bij u de situatie ter plekke te komen bekijken. Vanachter een bureau is het meestal toch lastiger in te schatten hoeveel glycol er nu werkelijk in het water zit. Door ter plekke te overleggen en bezichtigen komt men vrijwel altijd tot de juiste oplossing qua vast vloeistof scheiding (glycol water scheiding). Hierna volgt een aanbieding / offerte per e-mail en is het aan u de keuze om deze toe te passen / gebruiken.

Mocht u overgaan tot het gebruik van één van onze filter producten dan maakt u de juiste keuze en kiest u voor kwaliteit, service en een geweldig team dat u ook in de aftersales zal ondersteunen.

JMF-Filters BV is gespecialiseerd in separatie, microfiltratie, ultrafiltratie, Nanofiltratie, omgekeerde osmose en glycol water scheiding. Wij proberen de juiste oplossing te koppelen aan uw situatie.

Filter op maat, Advies op maat, Servicegericht, Passie, Oplossingsgericht, Ontzorgen, Flexibiliteit, Kennis en Kwaliteit zijn de steekwoorden waar het ons om gaat.

JMF-Filters BV uw partner in vloeistoffiltratie.

Persoonlijk advies

Stokerij Texel
Bierbrouwer & Stokerij
Lees verder
Marc Jansen van JMF filters is een prettig persoon. Dat is een voorwaarde voor een goede werkrelatie. Daarnaast heeft hij kennis van zaken, is hij oplossingsgericht, flexibel en eigenlijk altijd bereikbaar. Onze stokerij / brouwerij werkt met een filtersysteem van jmf filters.
Martina Fens
Aangenaam Advies
Lees verder
Al jarenlang de specialist voor filtratie. Fijne communicatie, veel service, ontzettend veel kennis in huis, kwalitatieve producten.
Rob Wink
Serious Seatools
Lees verder
Na 15 jaar met Mark van JMF zaken gedaan te hebben kan ik wel zeggen dat Mark ons al deze tijd op een geweldige en professionele manier heeft voorzien van advies en kwaliteitsproducten. Wij vinden het van groot belang dat een leverancier meedenkt maar ook eerlijk en betrouwbaar is. Dit hebben wij al die jaren zo ervaren. Daar komt bij dat zijn prijzen zeer concurrerend zijn en ook dat is prettig.
Wonderfil Srl
Factory
Lees verder
Trustworthy partner with many years of experience and success in Filtration and Water Treatment. Always a pleasure to work with such quick, professional and highly supportive team. 100% Recommended
Dylan Overkempe
AXO Techniek
Lees verder
Behulpzaam bedrijf met een grote know-how, zeer prettig om mee samen te werken. Bedankt voor de fantastische service!
Bart Boots
Lees verder
JMF-Filters is een perfecte partij voor zowel levering van standaard filter artikelen als ook voor maatwerk artikelen. Levering van benodigde maatwerk filterzakken was keurig op tijd en van hoogstaand niveau!
Erik Lindeman
Lees verder
Mijn vaste partij voor filter oplossingen. Ontzettend vriendelijke, hardwerkende en behulpzame medewerkers. Kennisniveau is uitermate hoog. Snelle leveringen en uitstekende kwaliteit.
Erik Beer
Multi Service
Lees verder
Een zeer serieus bedrijf, goede en snelle service, ook in Zuid Europa.
Dirk van Hees
Lees verder
Deze jongens werken zeker oplossingsgericht en zijn snel van reageren en leveren. Buiten dat is de kwaliteit van de filters hoogwaardig.
Youssef Vos
Lees verder
Ben heel tevreden over het ondersteunde advies in de benodigde opstellingen van filter opstelling, veel deskundigheid aanwezig. Daarnaast gunstige prijs, snelle levering en goede navolging
Evert Hoveling
Osprey3
Lees verder
Prettige informele samenwerking met snelle en professionele follow up.
Geer-Jan Spek van der
Lees verder
Goede, snelle en persoonlijke service en prima kwaliteit.
Dennis van den Oetelaar
Dutch Crowd Group
Lees verder
Fijn bedrijf om zaken mee te doen! Betrouwbaar & Snel. Experts in Filtratie & Filters.
Marc Baank
Allsorb Air Filter BV
Lees verder
Doen al jaren met groot genoegen zaken met JMF Filters B.V. Hoogwaardige filters en uitstekende service, waar menig bedrijf voorbeeld aan kan nemen.
Tom Treep
Lees verder
Bedankt voor de snelle levering vandaag, en de banketletter ivm Sint Nicolaas Actie
Berging Brouwerij
Brouwerij
Lees verder
Goede relatie, kwaliteit producten en snelle service
Bart Ebbers
Lees verder
Al jarenlang bestellen wij filterkaarsen en filterzakken bij JMF-Filters BV. Snelle en vriendelijke service en vaak wordt er ook nog een heerlijk stukje kaas gebracht door de eigenaar! Voor ons geen andere leverancier!
Alex Vonk
Gerkens Cacao
Lees verder
Zeer professioneel en betrouwbaar.
Jorn Prinsen
Jorn Media
Lees verder
Voor de productie van hun nieuwe bedrijfsfilm heb ik een dag meegelopen binnen het bedrijf. Interessant om eens te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd. En leuk om eens een dag op te trekken met deze gedreven club mensen!
Elena J
Lees verder
Erg goed geholpen tijdens wat complicaties in ons proces. De jongens van JMF-Filters BV waren snel ter plaatse met de juiste filters, ondanks het al weekend was. 24/7 service dus.
Niccolò Mordenti
Settore tecnico commerciale
Lees verder
Had the pleasure of working with these guys. Very clear and direct communication combined with extreme professionality. Top quality systems and solutions. 11/10 recommended.
Wonderfil
Wonderfil Srl
Lees verder
Trustworthy partner with many years of experience and success in Filtration and Water Treatment. Always a pleasure to work with such quick, professional and highly supportive team. 100% Recommended
Edwin Jongh Visscher
Lees verder
Top bedrijf. Heel goed advies gekregen en kwam voor ons snel en voordelig met de juiste oplossing. Bedankt Marc voor de perfecte service die jou bedrijf ons heeft gegeven. Erg blij mee.
Ada Loos
Wijngaard Saalhof
Lees verder
Service gericht bedrijf met snelle en creatieve oplossingen voor de filtratie van onze Saalhof wijnen. Van voor-filtratie tot steriel deskundig advies en betaalbaar.
Akke Schreuder
Lees verder
Professioneel en kundig. Jmf-Filters levert goede kwalitatieve producten en biedt tevens vriendelijke service en advies.
Elles Jansen
Lees verder
Mooi bedrijf. Reageren altijd snel. Erg blij met deze partij.
Matthijs Boots
Technische Dienst
Lees verder
Al jaren een hele prettige samenwerking met JMF-filters. Verstaan hun vak en altijd oplossingsgericht.
Jasper Hanjoel
Lees verder
Kundige service, persoonlijke aandacht en vooral top kwaliteit producten.
Coos Wessels
Cirtec BV
Lees verder
Een mooi bedrijf in ontwikkeling, met gedreven mensen. Deskundig en betrouwbaar, dus zeker aan te raden.
Kevin de Graaf
Lees verder
Goede Communicatie. Leuke mensen om mee te werken.
Steve Goethals
Lees verder
Goede service , hele fijne communicatie en snelle levering. Chapeau !!
Andrea Ottaviani
Manufacturer
Lees verder
Very reliable partner with high experience in filtration process. 100% recommended for quality and competitive prices. Thank you for your services from Italy!
M. Eros
Specialista di filtri
Lees verder
I have been working with Mr. Marc Jansen and his team at JMF for many years, I really appreciate his professionalism and expertise on filtration, he is always available to meet the needs of his customers and as a plus he is a very nice person. It is a pleasure to work with him. I recommend JMF because they knows how to find the right solution for every different filtration problem and offer convenient solutions.
Jim MacDonald
Technical Sales
Lees verder
Good products & service
Simon van Riemsdijk
Lees verder
Specialist in het adviseren van filtratieoplossingen. Altijd een snelle reactie.
Patrick Rensen
Lees verder
Wij hebben al vele jaren een goede en plezierige samen werking met JMF-filters. De geleverde producten zijn van een goede kwaliteit en de expertise is zeer professioneel. Het bedrijf denkt goed mee om met een zo goed mogelijk oplossingsgericht voorstel te komen. Tevens zijn de prijzen zeer concurrerend en dat is erg prettig. Ga zo door Toppers.
TM Erik
Lees verder
Goede service en door de jarenlange ervaring voorzien van een uitstekend advies! Dank voor je hulp en snelle levering Marc!
Wim Fransen
Lees verder
JMF Filters is niet alleen een professioneel handelsbedrijf op het gebied van vloeistoffiltratie maar echt een bedrijf dat verder denkt met de klant. Heb eigenaar Marc leren kennen als een bevlogen ondernemer die een deep dive maakt in het proces van de klant en veel verder mee denkt en advies geeft. Kortom je krijgt als klant vaak meer dan alleen invulling van je actieve behoefte doordat JMF verrast en in de latente behoefte.
Snelle en persoonlijke levering
Advies op maat nodig ? Wij helpen je graag verder.
JMF filter bezorging

Europa, waar kwaliteit thuis is

Made in
Europe

JMF-Filters B.V.