Hydrauliek olie filtratie op ijzerdeeltjes

Begin juli 2020 levering gedaan van een zakkenfilterhuis met een micronage van 1 micron filterzakken en drie stuks  magneet op 7.000 Gauss.
Bij een vaste klant van ons was er een lager stuk gelopen in een pers. De kogels van het lager waren volledig verpulvert en in het systeem met hydrauliek olie terecht gekomen.
De complete pers is uit het proces gehaald en toen stond deel van de productie stil, wat een hoop geld kost.
Een spoedklus dus voor de filtratiespecialisten van JMF-Filters B.V. Binnen een uur na melding van het probleem was 1 van ons ter plekke.
Dit om de situatie en omstandigheid te beoordelen en te overleggen met productiemanager, technische dienst en directie.

Mondeling al overlegd om een zakkenfilter toe te passen en fijn te filtreren op 1 micron zodat de vaste partikels in de filterzak achterblijven.
Maar ook door toepassing van zware magneten op 7.000 Gauss en daarvan maar liefst drie stuks te gebruiken zou het moeten lukken.
De magneten met name in te zetten om de nog kleinere en opgeloste staal cq ijzerdeeltjes vast te houden.
Na terugkomst op ons kantoor gelijk een offerte geschreven met de besproken filtratieoplossing en filtertoepassing.

Na uitbrengen van de offerte belde de productiemanager van de betreffende fabriek dat hetgeen gelijk in werking moest worden gezet.
De dag was woensdag laat in de middag en op vrijdagochtend zou reeds gestart moeten worden met het filtratieproces cq schoonmaakproces.
Omdat de inzet van magneten niet vaak voorkomt was dat geen voorraad artikel voor ons, maar na wat bellen met onze vaste fabrikant in Duitsland te horen gekregen dat het voorraad was.
Gelijk besloten om de magneten af te halen in midden Duitsland omdat met een bode toch e.e.a fout kan gaan en niet op tijd geleverd zou worden.
Begin avond weggereden, overnachting gepakt en vroeg in de ochtend op donderdag de onderdelen, dus magneten voor het filtersysteem ingeladen en na een kop koffie teruggereden.
Resultaat: De fabriek met het kapotte lager had ruim op tijd de juiste filtratieoplossing en filterproducten in huis.
Vrijdagochtend heeft men gelijk het basket filterhuis met filterzak en magneten ingezet om meerdere dagen de olie rond te pompen,
zodat er maandag schoon opgeleverd kon worden en het fabricageproces weer opgestart kon worden. Alles succesvol verlopen.
Met deze snelle actie en snelle levering van de juiste filterproducten weer een tevreden klant van JMF-Filters B.V.

Voor een filtratieoplossing en een vrijblijvende offerte op maat, neem contact met één van onze filtratiespecialisten op. Wij helpen je graag verder.
Ons team van filterspecialisten staat 24/7 voor je klaar.

Wij zijn meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloeistoffiltratie. Ontzorgen & Oplossingsgericht, dat is waar wij voor staan.
Koop je filters bij JMF-Filters B.V., een goede keuze.

 

Bekijk ook onze andere projecten

Ontvang een offerte waar je blij van wordt

Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact met je op te nemen

Snelle en persoonlijke levering

Heeft u ons nodig ? Wij helpen u graag verder.

JMF Filters BV bezorging

Europa, waar kwaliteit thuis is

Made in
Europe

JMF-Filters B.V.