Oplevering Hydrocyclonen bij Energie Centrale Noord-Holland

Zomer 2019 oplevering vijf hydrocyclonen parallel geplaatst voor de verwijdering van vaste delen uit grondwater bij een energie centrale in Noord-Holland.
Bij het oppompen van grondwater was er behoorlijk wat vaste delen / zand aanwezig welke de energiemaatschappij verwijderd wilde hebben.
Na driekwart jaar van offerte stadium, testen op laboratoriumschaal, testen in by-pass stroom met positief resultaat mocht JMF-Filters BV uiteindelijk de opdracht in ontvangst nemen.
In eigen beheer hebben we de vijf cycloonafscheiders geplaatst in twee Manifolds. Na plaatsing volgde een opstartprocedure en een testperiode van vijf dagen.
Na wat kleine aanpassingen en finetunen kon het filtratieproject na tevredenheid opgeleverd worden.

Werking Cycloon

De cycloonfilter werking is een centrifugaalafscheider waarbij vaste onopgeloste deeltjes als gevolg van hun massa gescheiden wordt van de vloeistof/water.
Vast vloeistofscheiding middels centrifugaalkracht.
De vloeistof (meestal water) wordt snel rond gedraaid waardoor de zware delen onder werking van de zwaartekracht en de centrifugale kracht naar beneden vallen.
De optimalisatie van de vast vloeistof scheiding hangt af van de dichtheid van de vaste stof en vloeistof en is in te stellen door de rotatiesnelheid.

Een hydrocycloon is uitermate geschikt om een grote hoeveelheid water in een korte tijd te verwerken. Ook nemen hydrocyclonen weinig ruimte in beslag.
Wat ook een groot voordeel is ten opzichte van een centrifuge dat er geen bewegende delen zijn en de centrifugale kracht / werveling op gang wordt gebracht door middel van de
snelheid en druk van het inkomende water. Cycloonafscheiders worden vaak ingezet om te ontzanden (zand water scheiding).
Afhankelijk van de toepassing, capaciteit en doorvoer kunnen wij je de juiste oplossing aanbieden.

JMF-Filters B.V. produceert en levert een compleet assortiment hoge kwaliteit industriële filters.
Deze manier van werking cycloonfilter kunnen worden geleverd in RVS 304, RVS 316, Duplex 2205, Polyurethane coating (klasse ISO 12944 / Marine Environments)

Voor een filtratieoplossing en een vrijblijvende offerte op maat, neem contact met één van onze filtratiespecialisten op. Wij helpen je graag verder.
Ons team van filterspecialisten staat 24/7 voor je klaar.

Wij zijn meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloeistoffiltratie. Ontzorgen & Oplossingsgericht, dat is waar wij voor staan.
Koop je filters bij JMF-Filters B.V., een goede keuze.

Bekijk ook onze andere projecten

Ontvang een offerte waar je blij van wordt

Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact met je op te nemen

Snelle en persoonlijke levering

Heeft u ons nodig ? Wij helpen u graag verder.

JMF Filters BV bezorging

Europa, waar kwaliteit thuis is

Made in
Europe

JMF-Filters B.V.