Zelfreinigend Filtersysteem Kaasfabriek

Begin 2019 plaatsing volautomatisch zelfreinigend filtersysteem met daarachter een zakkenfilterhuis.
In het najaar van 2018 kwam er een aanvraag binnen van een installateur om hun membranen te beschermen tegen vervuiling vanuit het aangeleverde proceswater bij een klant van de installateur.
De ultrafilters sloegen te snel dicht en voorzag in problemen dat de spoelcyclus vaak intrede deed en/of de membranen vaak vervangen moesten worden.
Na de situatie op locatie bekeken te hebben een aanbod gedaan met als filtratie oplossing het plaatsen van een volautomaat en daarachter een zakkenfilter.
Al snel kwam voor ons de opdracht binnen en mochten het systeem leveren. De twee units zijn februari 2019 geplaatst en opgeleverd door de installateur op locatie kaasfabriek.
De volautomaat haalt volledig zelfstandig op 25 micron vaste delen uit het water en door als tweede stap een filterzak te plaatsen op 5 micron waren de problemen al snel verholpen.
Er is gewerkt met sanitaire filterhuizen met de hoogste graad in afwerking omdat het hier ging om de voedingsmiddelen industrie, waarbij hygiëne, regels en procedures belangrijk zijn.
Geen probleem voor JMF-Filters BV. Weer een tevreden klant.

JMF-Filters B.V. produceert en levert automatisch zelfreinigende filters uitgevoerd in RVS 304 & RVS 316.
Ons zelfreinigend zeeffilter range, bestaat uit handmatig zelfreinigende filters, semi-zelfreinigende en volautomatisch zelfreinigende filtersystemen die inline in uw proces geplaatst kunnen worden.
Voordelen van zelfreinigende filters zijn er legio. Maar het grootste voordeel is dat alles geautomatiseerd is en het filter zichzelf reinigt middels een intern mechanisme zodra het filter vervuild raakt.
Ook is er groot voordeel in tijd, doordat operators niet steeds het filter dienen te controleren op delta P en dus vervuiling.

Voor de volautomatische zeeffilters hebben wij drie uitvoeringen:
– Suction Pad Scanner systeem
– Sproei nozzles systeem
– Borstel systeem

Afhankelijk van de toepassing, capaciteit en doorvoer kunnen wij u het juiste automatische terugspoelfilter aanbieden. Tevens is het veel efficiënter om een zelfreinigend filter toe te passen, denk hierbij aan tijd besparing en veiligheid. Vaak voorkomende sectoren zijn voedings- & drank industrie, chemische industrie, offshore industrie, papier industrie, agrarische industrie en waterzuiveringen.
De toepassing is veelal proceswater, koelwater,afvalwater, industrieel afvalwater, irrigatie water en veelal toegepast als voorfiltratie.

JMF-Filters B.V. produceert en levert dit type RVS Filterhuis in diverse lengtes en variërend van hoeveelheid filterbaskets.
Lage en hoge drukvessels zijn snel leverbaar. De Filterhuizen zijn leverbaar RVS 304, RVS 316, RVS 316ti.
Onze Filtersystemen zijn geschikt voor de behandeling van afvalwater, bronwater, rivierwater, proceswater dat gesuspendeerde vaste stoffen bevat.
Tevens worden deze RVS Filtersystemen toegepast in de petrochemie en offshore industrie (Oil & Gas Industry),
Intake water, Utility water, Pipeline flushing, Cooling water, Waste water, Injection water, Pre-filtration to RO, Ballast water.
Beschikbaar als multibasket filterhuis of single basket filterhuis. Lengtes filterzakken voor Basket filterhuizen: maat 1 en 2

Voor een filtratieoplossing en een vrijblijvende offerte op maat, neem contact met één van onze filtratiespecialisten op. Wij helpen je graag verder.
Ons team van filterspecialisten staat 24/7 voor je klaar.

Wij zijn meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloeistoffiltratie. Ontzorgen & Oplossingsgericht, dat is waar wij voor staan.
Koop je filters bij JMF-Filters B.V., een goede keuze.

Bekijk ook onze andere projecten

Ontvang een offerte waar je blij van wordt

Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact met je op te nemen

Snelle en persoonlijke levering

Heeft u ons nodig ? Wij helpen u graag verder.

JMF Filters BV bezorging

Europa, waar kwaliteit thuis is

Made in
Europe

JMF-Filters B.V.