Afvalwater Filtersysteem voor Industrieel afvalwater

Medio mei 2020 oplevering self cleaning filter parallel geplaatst middels Manifold ten behoeve van industrieel afvalwater:
Bij een afvalverwerkingscentrale / stortplaats hebben we begin mei jl. drie volautomatisch zelfreinigende filtersystemen parallel geplaatst.
Dit ten behoeve van het opwerken van vervuild terrein water naar schoon water.
Het gaat hierbij om allerhande vervuiling als deeltjes plastic, Cellulose, organisch materiaal, ijzer, piepschuim, steentjes, puin en al wat niet meer voorkomt bij een afvalverwerker.
De zelfreinigende filters werken volautomatisch zelfstandig en hebben een vrij grove doorlaat in dit geval.
Het filtersysteem is uitgevoerd in RVS 316 om corrosie te voorkomen.
Alle drie de self cleaning filters worden aangestuurd vanuit een centrale PLC / controller kast en is tevens op afstand / vanuit controle ruimte aanstuurbaar en controleerbaar.

Werking Self Cleaning Filter

In samenwerking met de afvalverwerker hebben we de voorgaande maanden middels testmonsters op laboratoriumschaal en tevens in het klein in situ getest op het betreffende terrein-/afvalwater.
Met een positief resultaat zijn we tot de conclusie gekomen om te werken met het Suction Pad filtersysteem welke zonder interruptie van de flux (uitstroom/opbrengst) zelfstandig kan spoelen / reinigen.
Tijdens het filtratieproces zal door vervuiling het filterscreen langzaam dichtslaan en dit wordt gemonitord door afleesbare manometers en een elektrisch signaal welke naar de controller wordt gestuurd.
De druk wordt voor en na het filter gemeten, waardoor men een Delta P / drukverschil kan aflezen.
Als de controller een Delta P meet tussen de 0,6 – 1,2 Bar (instelbaar) zal het zelfreinigend filtersysteem automatisch gaan reinigen / spoelen.
Tijdens deze schoonmaakcyclus zullen Suction Pads / zuigmondjes aan de binnenzijde van het filterscreen roteren en het filter screen schoonmaken / ontdoen van vervuiling.
Tijdens deze filtratie spoelcyclus zal automatisch de drain openen door een elektrisch of pneumatisch gestuurde klep, waardoor het vuil naar buiten wordt gedrukt.
Tijdens deze cyclus heeft men evengoed opbrengst / flux aan de schoonwaterzijde, circa 20-25 procent zal gedurende 10-20 seconde (instelbaar) gedraind worden.
Na de spoelcyclus hervat het filtersysteem volautomatisch zijn normale filtratiecyclus.

Na deze testfase hebben wij de opdracht mogen ontvangen en is JMF-Filters BV de productie gestart van het drievoudige filtersysteem geplaatst in een RVS frame,
zodat het geheel reeds samengevoegd geplaatst kon worden.
Tevens heeft JMF-Filters BV in eigen beheer de Manifold aansluitingen vervaardigd.
Begin mei was het dan zover om het geheel op locatie van de stort / afvalverwerker te plaatsen en aan te sluiten.
Na twee dagen arbeid op locatie was het geheel klaar voor de opstart en na nog enkele test procedures, welke zonder problemen zijn verlopen kon het geheel in bedrijf.
Weer een mooi project gerealiseerd door JMF-Filters BV en een tevreden klant.

Voor een filtratieoplossing en een vrijblijvende offerte op maat, neem contact met één van onze filtratiespecialisten op. Wij helpen je graag verder.
Ons team van filterspecialisten staat 24/7 voor je klaar.

Wij zijn meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloeistoffiltratie. Ontzorgen & Oplossingsgericht, dat is waar wij voor staan.
Koop je self cleaning filter bij JMF-Filters B.V., een goede keuze.

Bekijk ook onze andere projecten

Ontvang een offerte waar je blij van wordt

Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact met je op te nemen

Snelle en persoonlijke levering

Heeft u ons nodig ? Wij helpen u graag verder.

JMF Filters BV bezorging

Europa, waar kwaliteit thuis is

Made in
Europe

JMF-Filters B.V.